divendres, 4 de desembre del 2015

164. Les lectures del Calendari d'Advent

Aquesta setmana hem inaugurat el primer calendari d'Advent que recomana lectures per fer durant aquestes vacances.

Durant el mes de desembre, cada divendres, dedicarem una entrada al blog amb els títols que ens suggeriu i amb un resum de l'argument.

T
otes les obres les podreu trobar a la biblioteca!

A continuació, us deixem un resum de l'argument dels primers dies de desembre.Quin dibuix creieu que farà el mosaic? Facin les vostres apostes!





  1. Conte de Nadal  de Charles DickensEl vell Ebenezer Scrooge és un home de negocis avar i sense compassió que no coneix la caritat i, el pitjor de tot, odia el Nadal. Però la visita de l’espectre del seu soci i de tres esperits nadalencs l’obligarà a fer un viatge revelador pels Nadals del passat, del present i del futur que li canviarà la vida.
  2. El vigilant en el camp de sègol de J.D.Salinger Els dos llargs dies que Holden Cauldfield, el jove protagonista, passa a Nova York són la seva fugida personal. Fuig del món dels adults, un món que rebutja, intentant protegir la seva infantesa, un territori pur que ja no és el seu. Holden Cauldfield sap que s'està fent gran i que no pot deturar aquest procés natural; es rebel·la i, volent actuar contra l'inevitable pas del temps, el noi opta per un camí incert i de difícil tornada...
  3. Solitud de Víctor Català Narració del trajecte vital i espiritual d'una dona, la Mila, en l'àmbit rural. Contraposant la realitat de les valls amb l'idealisme de l'alta montanya, la protagonista inicia un procés d'autoconeixement que la durà a trobar en la solitud la força per trencar amb les convencions del seu món qüotidià.
  4. Aloma de Mercè Rodoreda Narra la història de la relació entre la jove barcelonina de divuit anys que dóna títol a la novel•la i Robert, el parent polític ja madur vingut d'Amèrica. El relat es concentra en els sentiments contradictoris d'Aloma, en com viu la relació tant individualment com respecte del seu entorn social i en la manera com tot plegat enfronta dramàticament la noia a una realitat molt diferent de qualsevol ideal adolescent ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada