dimecres, 4 de novembre del 2015

148. Carme Riera guanya el Premi Nacional


 


 Carme Riera (Palma, 1948) va sigut guardonada amb el Premi Nacional de les llestres espanyoles 2015 del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports.

La novel·lista, assagista, catedràtica i acadèmica ha rebut el guardó per la seva projecció universal i per la qualitat de la seva obra, escrita en català i en castellà en el terreny de la creació i la investigació literària. 


En el discurs que va pronunciar després del veredicte va reivindicar el paper de la dona en la societat actual i la valuosa aportació cultural de les diferents llengües oficials d'Espanya.

Riera va començar a escriure des que era una nena, va estudiar Filologia Hispànica a la Universitat Autònoma de Barcelona i debuta amb els relats de Te deix, amor, la mar com a penyora que juntament amb Jo pos per testimoni les gavines es va consolidar com a escriptora. 

Des de l'aleshores ha escrit un bon grapat d'obres. L'última, que encara no té ni un any, és La veu de la sirena en què versiona el relat d'Andersen i ahir va anunciar que per la seva propera novel·la es publicarà l'any que ve. 

Altres catalans que han rebut aquesta distinció han sigut J.V.Foix, Joan Coromines, Pere Gimferer, Martí de Riquer, Miquel Batllori, Joan Perucho i Josep Maria Castellet.

Podeu trobar algunes de les seves obres a la biblioteca!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada