dimarts, 19 de maig del 2015

116. Consells per a estudiar (millor)

S'apropen els exàmens i per aquest motiu volem recollir alguns consells per millorar el rendiment en el moment d'estudiar. Esperem que us siguin d'utilitat!




Escriure a mà
Potser us sorprendrà però escriure a mà, fer els apunts a mà, ens ajuda a comprendre i recordar millor i durant més temps la matèria. Pot ser un procés lent però molt eficaç.

Mou-te
Després d'una llarga estona d'estudi sempre va bé estirar les cames! Fer un passeig t'anirà bé per alliberar tensions.
 
Meditació
Un estudi confirma que la meditació millor els resultats acadèmics. Es recomana respirar profundament durant cinc minuts (al matí i al vespre) en silenci.
 
Respira
Estudiar durant hores i hores no és sinònim d'obtenir millor nota. Es recomana fer pauses.

Examen model
La Generalitat de Catalunya té penjats a la xarxa els exàmens de les Proves d'Accés a la Universitat dels anys anteriors (amb un solucionari). Aquests exàmens model poder ser molt útils perquè a més de repassar els continguts, t'ajuden a gestionar els nervis (que poden jugar una mala passada). 

Aigua!
Beure molta aigua, sobretot si es prenen tasses i tasses de cafè o altres begudes energètiques (ens deshidraten)

Una mica cada dia
Aquest consell és més antic que anar a peu però és molt important ser constant. Es recomana començar a preparar els exàmens un mes abans! I és, igual o més, important dormir les hores necessàries. 

Estudiar amb els companys
Existeix les aules d'estudi per poder estudiar en grup. La tècnica funciona ja que podeu resoldre dubtes, comparar els apunts, programar una rutina d'estudi, etc.

Organitza't
Cada examen té la seva dificultat per tant no és necessari estudiar de la mateixa manera per cada prova. Un mateix s'ha d'avaluar i considerar quina matèria et costa més i, per tant, la que requerirà més temps i atenció. 

Escoltar música
Hi ha estudis que confirmen que escoltar música clàssica fa que les hores d'estudi siguin més productives.

Estudiar en un lloc agradable, net, ordenat
A LA BIBLIOTECA!!!

... a les fosques
Per a estudiar és millor la llum que la foscor, també es recomana obrir les finestres per mantenir l'habitació ben ventilada. 

Fer una bona dieta

I el més important: Pensa en positiu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada